Leírás
A büdös (sárga csomagolás) etetőkeverékek használatát elsősorban inkább a meleg vizekben javasoljuk, ugyanis ezekben fejtik ki a bennük található anyagok legnagyobb mértékben hatásukat. Természetesen bizonyos esetekben egy kevésbé intenzív aromájú mix a hűvös vízben eredményesebb is lehet a többinél.
Ízesítések:
CSONTIS: A csonti csaliként már sokszor bizonyított. Mi megtaláltuk és etetőanyagba kevertük azt az ízanyagot, ami annyira vonzóvá teszi a kis kukacokat a halak számára. A barna alapváltozat 2009 óta nagyon sikeresen szerepelt a horgászatok alkalmával. Főként meleg vízi pontyozáshoz, kárászozáshoz javasoljuk.
SÁRGA CSONTIS: Az alap csontis mix sárga változata. Ez is inkább meleg vízben ajánlott, de világosabb mederfenék alkalmával őszi időszakban is sikeresen vonzotta a halakat.
PIROS CSONTIS: Az alap csontis mix piros változata. Tapasztalatunk szerint egész évben jól működik. A keszegfélék horgászatában is jó használt vehetjük egy kis tejpor és őrölt kendermag hozzáadásával.
FŰSZERES KOLBÁSZOS: Az elmúlt években egyre keresettebbek a kolbászos csalianyagok. A magyaros mixünk egyrészről hagyományos fűszeres kolbász aromát, illetve fokhagyma kivonatot tartalmaz. A két alkotó együttes hatásaként a barna keverék tavasztól nyár végéig nagyon jó csalianyagot ad.
TŰZŐSZÚNYOGOS: Hasonlóan a csontis etetőkeverékhez, a tűzőszúnyogosnál is a férgek fogósságának lényegét kerestük. Az eredetihez nagyon hasonló aroma kifejlesztését követően teszteltük etetőkeverékbe adagolva és nagyon jó fogást eredményezett.
PIROS TŰZŐSZÚNYOGOS: Ráerősítettünk a bevált tűzőszúnyogos barna keverékre egy kevés piros színezékkel és az eredménye ez a mix, amely meleg vízben kiválóan alkalmazható pontyfogás céljára.
FŰSZERES CHILIS: A csípős etetőanyagokat nagyon szeretik a pontyok. Főleg, ha kombináljuk ezt a csípősséget egy kis fűszerrel, ami még vonzóbbá teszi ezt a csalit. Ajánljuk ehhez az etetőnkhöz a chili-szilvás horogpelleteinket, amelyek jól harmonizálnak ezzel az ízvilággal.
FOKHAGYMÁS POLIPOS: Leginkább meleg vízben működő zöld etetőkeverék. Kolbászos lágy pellettel nagyon ütős párosítás lehet nyáron. A kisebb és nagyobb pontyok egyaránt harapnak rá. A fokhagyma hosszan tartóan vonzza magához a halakat. A fokhagymás DIP, illetve az ezzel dippelt csalik is nagyon jól kiegészítik.
SAJTOS: Az érett sajt aromája leginkább a keszegfélék, márnák, paducok számára vonzó, de meleg vízben pontyok is előszeretettel kapnak rá. A barna keverék folyó vízben is bizonyított. Érdemes nyári döglött vízen kipróbálni, mikor látszólag nem eszik a hal. Kellemes meglepetésben lehet részünk.
VAJSAVAS: A vajsavat régóta használják a horgászok. Elsősorban bojlis körökben terjedt el, de egyre többen alkalmazzák más horgászmódszer esetén is, például közvetlenül a csalira cseppentve. Keverékünk elkészítésekor tömény vajsavat használunk, így hatékonysága ennek az etetőnek megkérdőjelezhetetlen. Melegedő és meleg vizekben kifejezetten fogós etetőanyag.
KÉK KAGYLÓS: A meleg, nyári vizek kedvelt etetőanyaga a kagylós. A pontyok szeretik a kagylót, ezáltal kagylóban gazdag helyeken (pl. Balaton) igen eredményesen használható. Javasoljuk hozzá valamilyen kagylós ízesítésű horogcsalinkat.
FOKHAGYMÁS: Tömény fokhagyma kivonattal ízesített barna alapszínű keverék. Jól használható tavasztól késő őszig. Tetszőlegesen kombinálható más büdös és fűszeres adalékanyagokkal, illetve csalikkal. Elsősorban pontyozáshoz ajánljuk.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.